top of page

PALVELUT

Kirjakauppa

Reunan kirjakauppa on yksityinen kirjakauppa (Kirjakauppaliiton jäsen), jossa myydään kaikkien kustantamojen kirjoja ja erityisesti Myllykosken oman kustantamon Reuna Publishing Housen kirjoja. Kirjakauppaan otetaan myyntiin paikallisia kustanteita, mm. sukukirjoja. 

Jos etsimääsi kirjaa ei löydy hyllystä, tilaamme sen kirjatukusta tai suoraan kustantajalta. Kysy esimerkiksi kansalaisopiston kurssikirjoja. Kirjojen lisäksi meillä on kalentereita ja palapelejä sekä pieni valikoima toimisto- ja taiteilijatarvikkeita.

Kun ostat kirjoja lahjaksi, postitamme paketin puolestasi, hinta kotimaahan 7,-.

Lisäksi kirjakaupalla on Netticket-lippupalvelu, katso tapahtumat sivulta netticket.fi. Meiltä voit varata istumapaikat ja maksaa pääsyliput. Lisäksi tiskillä myynnissä paikallisten konserttien ja tapahtumien lippuja, seuraa ilmoittelua.

Coffee Cups

Kahvila

Kirjakaupan yhteydessä toimii pieni kahvila, jossa on myynnissä kylmiä ja kuumia juomia, paikallisia kotileivonnaisia ja kesällä jäätelöä. Kahvilalla on anniskeluoikeudet, joten meillä voit maistella mm. Takatalo & Tompurin Kaski-oluita.

Kahvilaan tilataan kolmea sanomalehteä: Helsingin Sanomat, Kouvolan Sanomat ja Keskilaakso.

Kirjakauppakissa Napin löydät usein päiväunilta kahvilan sohvalta. 

Taidegalleria

Rakennuksen siipiosan galleriatilan voit varata omalle taidenäyttelyllesi. Noin 80 neliön suuruisessa tilassa on kolmella seinällä säädettäviä ripustuskoukkuja. Käytössäsi on gallerian lisäksi näyteikkuna. Avustamme avajaisten järjestelyissä. 

Voit varata ajan omalle näyttelyllesi kirjakaupasta, joka myös hoitaa teosten myynnin puolestasi. Neljän viikon näyttelyajan hinta on 475,- (sis. alv 24 %) ja provisio myynnistä on 10 %. 

Paperia Paperia_kuva 3_edited.jpg

Tilavuokraus

Voit pitää kahvilassa, kirjakaupassa ja galleriassa esim. yhdistyksen kokouksen, luokkakokouksen, pienen juhlatilaisuuden, koulutustilaisuuden tai kurssin. Käytössä ovat äänentoistolaitteet ja videotykki. 

Kun muut talon toiminnot hiljenevät (ma-to klo 18, pe klo 16), koko tila on omassa käytössäsi. Kirjakaupan aukioloaikana yksityistilaisuudet ovat galleriassa, jossa on 30-50 istumapaikkaa. Esimerkiksi jooga-, rentoutus- ja tanssikurssien ajaksi tuolit siirretään varastoon.

Arki-iltoina tilavuokra on 25,- ja viikonloppuna 50,-. Useamman kokoontumiskerran kursseilla tilavuokra sopimuksen mukaan. Jos vähintään 10 henkilöä tilaa pullakahvit tai muun tarjoilun, tilavuokraa ei peritä. 

DSC02823.jpg

Tapahtumat

PRO Kaakon kirjamessut ry järjestää joka toinen vuosi 3-4-päiväiset Kymi Libri -kirjamessut ja vuosittain 2-päiväiset Kymi Kantri -festivaalit, jotka valtaavat kaupparakennuksen, sisäpihan ja hallirakennuksen. Seuraa ilmoittelua, kotisivua http://kymi-libri.fi ja Facebook-sivuja. Näihin isoihin tapahtumiin voit varata omille tuotteillesi myyntipöydän sisäpihalta.  

Kirjakaupassa ja kahvilassa pidetään yhdessä Kymenlaakson Opiston kanssa kursseja, lukupiirejä ja runoklubeja.

Suunnitteletko tapahtumaa? Ideoimme mielellämme lisää toimintaa paikkakunnalle. Olemme olleet mukana järjestämässä mm. kirjanjulkistuksia ja kirjailijavierailuja, kahvikonsertteja, partiolaisten lettukestejä, runon ja viinin iltoja sekä viinimaistiaisia. 

Wanha Kirjahalli

”Kierrätysteko rakkaudesta kirjoihin.” kirjailija Jyrki Vainonen

Kaupparakennuksen lisäksi tontilla on entinen rautakaupan varastohalli, josta on muodostunut seudun kesänähtävyys Wanha Kirjahalli. Kuuden metrin korkuisille seinille rakennettiin hyllyt, jotka kerättiin täyteen kirjoja. Kirjat eivät kuitenkaan ole pelkkä nähtävyys, vaan niitä saa ottaa maksutta – tosin arvostamme pientä lahjoitusta hallin ylläpitokuluja kattamaan tai talkooapua kevät- ja syyskunnostukseen.

Kirjoja otetaan vastaan kaksi kertaa vuodessa, seuraavan kerran 8.-12.5.2023. Huomaathan, että otamme vastaan vain kovakantisia romaaneja ja tietokirjoja, joiden uskot löytävän uuden lukijan. Emme ota vastaan pehmeäkantisia kirjoja tai kirjaston poistokirjoja.

Hallissa ja piha-alueella järjestetään kirjallisuustapahtumia, konsertteja, musiikkiklubeja ja elokuvanäytöksiä. Hallia voi myös vuokrata yksityistilaisuuksiin, perushinta ilman lisäpalveluja 100,-/vrk (sis. alv 24 %).

Talvella hallissa säilytetään kuukausimaksua vastaan ajoneuvoja, mm. henkilöautoja, asuntovaunuja ja matkailuautoja, moottoripyöriä ja veneitä. Kysy talvisäilytyksestä kirjakaupalta. HUOM! Kirjahalli on talviajat suljettuna. 

Businessmen
DSC_3136_edited.jpg

Taiteilijaresidenssi

Talon toisessa kerroksessa on noin 40 neliön huoneisto, johon majoitetaan kirjakaupassa vierailevia kirjailijoita, näyttelyä pitäviä taiteilijoita ja tapahtumien esiintyjiä. Huoneistossa on kahden hengen parvi, vuodesohva, minikeittiö, suihku ja wc. 

Jos residenssi on vapaana, sitä voidaan vuokrata muuhun majoituskäyttöön hintaan 25,-/vrk. Kysy lisää kirjakaupalta.

bottom of page