top of page

Suomen leppoisimmat kirjamessut

The most cozy bookfair in Finland

Kymi Libri -kirjamessut järjestetään neljättä kertaa 24.–26.7.2025. Päätapahtuma on Kulttuuritalo Wanhalla Rautakaupalla, Myllykoskentie 17, Myllykoski (Kouvola). Tietoa tapahtumasta täydennetään näille sivuille.

Libri-konseptiin kuuluu kirjailijahaastattelujen lisäksi keskusteluryhmiä ja paneeleita, kilpailuja, työpajoja ja tekemistä lähiluonnossa. Joka vuosi ohjelmassa on mukana jokin yllättävä uusi taho, jonka ei yleensä ajatella liittyvän kirjallisuuteen tai kulttuuriin. Jos olet kiinnostunut järjestämään oman Libri-tapahtuman, ota yhteyttä info@reunalla.fi.

Lipunmyynti

Lipunmyynti Netticket-lippupalvelussa ja Reunan kirjakaupassa Myllykoskella avautuu vuoden 2025 alussa. Voit varata liput ennakkoon sähköpostilla infoposti@reunalla.fi.

Kantri-yleisö Kuva Ilkka Kujala.jpg
IMG_20240426_131745.jpg
Kuva: Ilkka Kujala

Kirjoituskilpailu

Kymi Libri -kirjamessut on vuodesta 2018 lähtien järjestänyt kahden vuoden välein valtakunnallisen, kaikille avoimen kirjoituskilpailun, jonka parhaista teksteistä Reuna-kustantamo julkaisee antologia. Voittajat julkistetaan kesäisillä kirjamessuilla.

Vuoden 2025 messujen kirjoituskilpailussa teemana on Hautausmaalla. Tarinassa voidaan olla vaikkapa tutkimassa vainajien nimiä, hautajaismenoissa, joukkohaudan äärellä, sankarihaudoilla tai hautakiviveistämössä. Ympäristö voi olla ihmisten, eläinten tai tunteiden hautausmaa missä päin maailmaa tahansa. Genre on vapaa, ja aihe sopii perinteisen proosan lisäksi kauhufantasiaan tai rikostarinaan.

Tekstit tulee lähettää 30.9.2024 mennessä sähköpostin liitteenä osoitteeseen kilpailu@reunalla.fi. Tiedostossa ei saa olla kirjoittajan nimeä, vaan nimi, osoite, sähköposti ja puhelinnumero ovat joko sähköpostin saatteessa tai erillisenä tiedostona.

Kilpailuun osallistutaan suomenkielisellä novellilla.

Kukin kirjoittaja voi osallistua kilpailuun yhdellä tekstillä.

Tekstin tulee olla aiemmin julkaisematon.

Enimmäispituus on 15 000 merkkiä (ilman välilyöntejä), käytännössä max 8 A4-sivua.

 

Kirjoituskilpailun raadin työskentelyä johtaa kirjailija, kirjoittajakouluttaja Irja Sinivaara. Raati valitsee tarinat antologiaan ja kuusi tekstiä, joista voittajan valitsee teologian tohtori Timo Pokki.

bottom of page